Nikkie de Jager enorm teleurgesteld en beledigd: “Ik heb een naam!”

door: COS
Nikkie De Jager, NikkieTutorials
Afbeelding bron: Instagram @nikkietutorials

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials op YouTube, kwam in 2020 uit de kast als transgender. Ze kreeg sindsdien enorm veel lofbetuigingen.

Nikkie maakte heel wat fans enorm trots toen ze zich op YouTube outte als transgender. Haar outing ging niet onopgemerkt voorbij en haar ultieme droom ging in vervulling: ze is gepromoveerd van digitale host naar officiële host van het Eurovisiesongfestival.

Dat nieuws werd door verschillende media gebracht. Ook in België. Daar ging een medium echter enorm de mist in door Nikkie in de kop niet bij naam te noemen. “Media … wees alsjeblieft beter dan dit”, zucht Nikkie op sociale media. “Ik heb een naam, wist je dat?”

“We zijn enorm trots om jou als een van onze hosts te hebben, omdat je zo verdomd goed bent in wat je doet en omdat je een geweldig persoon bent”, klinkt het aanmoedigend bij Sietse Bakker, de hoofdproducent van het Eurovisiesongfestival.

Dankbaar

Ondertussen zette de journalist de fout recht en stuurde die een “lief berichtje” naar Nikkie. “Dit is de manier om de wereld te verbeteren. Veel mensen weten gewoon niet hoe pijnlijk dit kan zijn”, zegt Nikkie, die heel dankbaar is voor iedereen die voor haar opkwam.